Almanya’da “Kısa Süreli Eğitim” düzenlendi.

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı 2016 Teklif Çağrısı Dönemi Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi Projeleri kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi  kapsamında 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Berlin – Almanya’daki proje ortağımız BEdCon GmbH’de 18 katılımcı ile “Kısa Süreli Eğitim” düzenlenmiştir. Eğitim programı dahilinde Almanya’daki göçmenler ve mültecilerle çalışmakta olan deneyimli kurumlara (AWO – Berlin “Center for Migration und Integration” ve “Wendepunkt GmbH”) ziyaret düzenlenmiş; Charité Berlin tarafından yürütülmekte olan “Women 4 women…” adlı çalışma ve ayrıca göçmen ve mültecilere yönelik yapılan sağlık, yasal ve kültürel uyum konularında yapılan uygulamalar hakkında bilgi alınmıştır.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi
Dumlupınar Bulvarı Kampüs 07058, Antalya